Komposiitit

Kaikille komposiittimateriaaleille on yhteistä hyvä muovattavuus, kulutuskestävyys, huollettavuus ja laajat värien ja kuosien valikoimat. Värivalikoimat vaihtelevat yksivärisistä kivijäljitelmiin ja valoa läpiloistaviin materiaaleihin.

Taaleri, Kasarminkatu 21

Solid Surface -komposiittimateriaaleille on tunnusomaista värin ja struktuurin homogeenisuus läpi materiaalin, on se siten yksiväristä, hiekkakuvioista, graniittikuvioisen tai muun näköistä. Se ei siis ole vain ohut pinnoite, vaan nimensä mukainen massiivinen paksu pinta. Solid Surface -materiaalit sopivat hyvin sekä koti- että julkisten tilojen käyttöön kestävyytensä ja tiiviin pintansa ansiosta.

Idea-Puu Oy:n valikoimasta löydät useita Solid Surface -materiaaleja: HI-MACS, Kerrock, Durat ja Corian.  

Ajan tasalla olevat valikoimat löydät valmistajien ja maahantuojien sivuilta:

Ominaisuudet

Solid Surface -komposiittimateriaalit sopivat kohteisiin, joissa vaatimuksena on esimerkiksi:

  • lujuus ja kestävyys
  • saumattomuus
  • huokosettomuus
  • hyvä kemikaalien kesto
  • kosketusystävällisyys
  • laaja värivalikoima
  • helppo korjattavuus
  • puhdistus tavanomaisilla pesuaineilla

Sertifikaatit

Materiaaleilla on tarvittavat eurooppalaiset sertifikaatit B1/B2, Saksassa suoritetut palotestit, fyysinen testaus sekä testi soveltuvuudesta ruuan käsittelyyn.

Työstö, saumattomuus

Solid Surface -komposiittimateriaaleja voidaan työstää helposti tavallisilla puuntyöstöön tarkoitetuilla koneilla ja työkaluilla. Toivottu pinnan kiiltoaste saadaan hiomalla ja kiillottamalla. Kiiltoastevaihtoehtoja ovat matta, satiini / puolikiiltävä ja korkeakiiltoinen.

Solid Surface -komposiittipintoihin saadaan lähes näkymättömät saumat. Saumat tehdään tasoihin ja altaisiin 2-komponenttisilla akryyliliimoilla. Liimasaumaan saadaan noin 60-70 %:n lujuus (perusaineeseen verrattuna).

Takuu

Materiaalien valmistajat myöntävät tuotteilleen 10 vuoden rajoitetun takuun, kun työn on suorittanut auktorisoitu valmistaja / asentaja eli Idea-Puu Oy.

Eri tuoteryhmillä on hieman eriävät tekniset ominaisuudet (esim. taivutettavuus ja lämmön kesto). Kaikilla tuotteilla saadaan aikaan erittäin näyttäviä ja samaan aikaan käyttäjäystävällisiä pintoja.

 

 

 

Esimerkkejä